Polestar 3

Världspremiär för nya Polestar 3

Det går bra för Polestar och det elektriska prestandabilsmärket meddelar rekordförsäljning under de fyra första månaderna 2022. Under denna period ökade Polestar sin globala närvaro till 23 marknader, jämfört med 19 vid slutet 2021.

Enligt Polestars VD tror de på en stark framtida tillväxt tack vara att de går in på den lukrativa SUV-marknaden senare i år när det blir världspremiär för den efterlängtade elektriska prestanda-SUV:en.

Polestars nya elektriska rival till Porsche Cayenne, Polestar 3 SUV. Som enligt Polestars VD kommer vara en aerodynamisk suv som ger en engagerande körupplevelse.

Polestar 3 byggs på Volvos SPA2-plattform och som enligt Polestar kommer med en räckvidd på över 60 mil.

Planen är att Polestar 3 ska lanseras redan i oktober med en prislapp mellan 800 000 och 1 150 000 kronor. Bilen kommer att kunna beställas på ”initiala marknader” och modellen kommer tillverkas i Kina och USA med start tidigt 2023.

Enligt uppgifter från Polestar kommer den första versionen med en drivlina med dubbla motorer och ”ett stort batteri”, som ska ge bilen en räckvidd på över 600 km.

Förutom Polestar 3 så kommer det även tre ytterligare modeller, 4, 5 och 6. Polestar 4, en mindre SUV av coupémodell, planeras lanseras under 2023, som en rival till Porsche Macan. Polestar 5 – en elektrisk, fyradörrars prestanda-GT, planeras först under 2024. Samt Polestar 6, en elektrisk prestanda-roadster, med förväntad lansering under 2026.

Populära Polestar leasingbilar

Går du i nybilstankar?

Här på Sixt leasing hjälper vi dig med att hitta rätt bil med rätt avtal som passar dina behov och plånbok, oavsett storlek på vagnpark.

Kontakta oss så berättar vi mer!