Tesla öppnar supercharger snabbladdare i Sverige för andra bilmärken. Pilotprojektet som först annonserades av Tesla i november förra året kommer nu att innefatta Sverige, men även Spanien, Storbritannien, Belgien och Österrike.

Det finns idag 542 Superchargers fördelade på 42 stationer runtom i Sverige, och Tesla har över 30 000 snabbladdare världen över.

Tesla supercharger

Tesla kommer att öppna upp några få stationer till att börja med, för att testa hur mycket trängsel det blir samt hur förare tycker att det fungerar. Tesla kommer prioritera stationer som har gott om ledig kapacitet och man kommer se vilka som är tillgängliga via deras app eller hemsida.

För att använda systemet behöver man ladda ner Teslas app. Därefter kan man bli medlem, till en kostnad runt 129kr i månaden. Väljer man att skippa medlemskapet blir kWh-priset högre. Detta innebär att Tesla-ägare har förmånen att få ett lägre pris än förare av andra bilar.

Tesla snabbladdare

Så här skriver Tesla i sitt pressmeddelande

”Fler elbilsägare som använder Supercharger-nätverket möjliggör snabbare expansion. Vårt mål är att lära och förnya oss snabbt samtidigt som vi fortsätter att aggressivt expandera nätverket för att kunna välkomna både Tesla-förare och förare från andra tillverkare än Tesla vid varje Supercharger världen över.”

Vill du veta mer om detta så kan du läsa vidare på Teslas hemsida >> 

Funderar du på en ny tjänstebil? Vi på Sixt Leasing finns här för dig, oavsett behov så är vi säkra på att vi tillsammans hittar en personlig lösning som passar just dig. Vi är experter på leasing och kan erbjuda ett anpassat avtal enligt dina villkor, välj operationell leasing så slipper du oroa dig över vad som händer med bilen efter avtalstiden. Vi garanterar ett konkurrenskraftigt restvärde och vi samlar alla dina bilkostnader på en enda faktura. Du får med andra ord en klar bild av din bilkostnad utan några dolda avgifter. Enklare än så blir det inte.

Kontakta oss idag utan förpliktelse.