Företagsleasa behöver inte vara krångligt

Vi visar gärna tillsammans med dig vägen till ett enklare, miljömässigt och innehållsmässigt bättre bil val.

Service & Försäkring

Service avtal och försäkring inkl. vagnskadegaranti ingår till samtliga leasing bilar

Garanterat Restvärde

Du behöver inte oroa dig för bilens framtida värde, vi tar risken och erbjuder dig ett garanterat restvärde vid avtalets slut

Flexibla Avtal

Beroende på dina behov anpassar vi varje leasingavtal efter dig

Guldkort Sixt hyrbilar

Exklusiva deals & erbjudanden från Sixt hyrbilar världen runt

Vi täcker dina leasing behov

Med vår moderna syn på företagsleasing har det aldrig funnits ett bekvämare sätt att köra tjänstebil. Gå med i Sixt familjen och börja leva ett stressfritt liv.

“Glöm krångliga och förvirrande leasingavtal, Sixt leasing gör det enkelt!”

Ditt liv, våra svar

Utforska våra tjänster för att lära dig mer om dina leasingalternativ och dessutom få en kostnadsfri offert från oss.

?

Den största skillnaden mellan finansiell och operationell leasing är vem som garanterar restvärdet. D.V.S Vid finansiell leasing är det kunden, medan det vid operationell leasing är leasinggivaren.

Operationell leasing innebär att leasinggivaren tar ett större ansvar för bilparken och det som rör den. Leasinggivaren hanterar servicekostnader och reparationskostnader inom vissa avtalade premisser. Som kund betalar du en månadsavgift där det mesta ingår och era bilkostnader blir således lätta att budgetera.

I operationell leasing hos Sixt Leasing ingår en del Fleet Management-tjänster så som fakturaadministration. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vad som händer efter avtalets slut beror på vilket finansieringsalternativ företaget valt.

Vid finansiell leasing ansvarar du som kund för restvärdet på bilen. Det innebär att ett eventuellt över- eller underskott skall regleras vid en försäljning. Sixt Leasing hjälper er med försäljningen av ert fordon.

Vid operationell leasing ansvarar Sixt Leasing för restvärdet och försäljning av bilen. Om den överenskomna körsträckan överstigits eller om det bilen är utsatt för onormalt slitage sker en avräkning.

Om du ska använda din tjänstebil även efter arbetstid förmånsbeskattas du enligt schablon. Det är denna beskattning som kallas förmånsvärde. Vad förmånsvärdet är för just din tjänstebil eller andra märken och modeller kan du räkna ut på Skatteverkets hemsida.

I våra kalkyler hämtar vi årligt förmånsvärde från skatteverket på aktuell bil och delar med 12 (månader). Ex. 72 000 kr / 12 = 6 000 kr. som läggs på din nuvarande lön för beräkning av preliminärskatt och sociala avgifter. Vi utgår sedan från en marginalskatteeffekt på 50% och får i ovan exempel ett slutligt värde på 3 000 kr som anges som förmånsvärde netto.

Huvudägare till Sixt Leasing (jur. namn Fleetmanager Leasing AB) är Sixt Hyrbilar i Sverige (jur. namn Fleetmanager Sweden AB). D.v.s. det finns en nära koppling mellan leasing och hyrbilar vilket gör att vi kan optimera inköp, processer, organisation m.m., allt för att göra ett så bra upplägg som möjligt för dig som kund. Sixt i Sverige köper mer än 5 000 nya bilar per år.

Vill du
prata med oss?

Lämna dina kontakt uppgifter så kontaktar en av våra leasing experter dig!