Audi Presenterar nästa generation Avant

Audi presenterar sin nya 100 % elektriska A6 Avant e-tron som konceptbil, bilen planeras serieproduceras från 2024. Audi A6 Avant kommer få en räckvidd på upp till 70 mil och kunna snabbladdas med 270 kW.

Utbudet av kombibilar är begränsat där biltillverkare har fokuserat på mindre och större segment av elbilar.  Men Audi tar nu ett naturligt steg och introducerar kombibilen A6 Avant e-tron redan 2024.

Audi har nyligen avslöjat kombi konceptbilen, sedan versionen avslöjades redan förra året. Bilen bygger på samma chassi som sedan bilen men Audi har än inte släppt siffror på hur stort bagageutrymmet kommer bli, dock kommer bilen hålla sig till storlekssegmentet.

Audi A6 Avant kommer ha ett brett axelavstånd och stora hjul, bilen mäter 4,96 meter på längden, 1,96 meter bred och endast 1,44 meter på höjden. Även om detta är endast en konceptbil för tillfället så menar Audi att bilen är nära serieproduktion och att produktionen tänkas startas 2024.  

Bilen bygger på den kommande PPE-plattformen (Premium Platform Electric), som utvecklas av Audi tillsammans med Porsche. Här berättar Audi att de kommer presentera flera modeller som kommer byggas på PPE-plattformen framöver.

Audi A6 Avant e-tron koncept har ett 100 kW stort batteri som driver två elmotorer med en effekt på 350 kW, 800 volts teknik och snabbladdningskapacitet på 270 kW. Vilket innebär en laddning från 5 till 80 procent på 25 minuter samt 30 mil räckvidd ska kunna laddas på bara 10 minuter.

Dela

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sixt Leasing erbjuder alltid rådgivning, bilpolicy och jämförelser av leasingkostnader och andra kostnader knutna till bilen. Samarbetar du med Sixt Leasing hjälper vi dig att hitta rätt bil till dig och ditt företagsbehov, men minst lika viktigt tycker vi att den totala kostnaden är rätt och transparent. Tveka inte att kontakta Sixt Leasing – vi hjälper dig med din nästa tjänstebil.

Få Personlig Hjälp!

Behöver du hjälp eller hittar du inte exakt det du letar efter? 
Lämna namn, tel och en kort beskrivning av ditt ärende så ringer vi upp dig.